Teppanyaki

Teppanyaki

De teppanyaki vindt zijn oorsprong in Japan, waar het grillen of bakken op een gesloten ijzeren plaat (de teppan) min of meer bij toeval ontstond. Deze kooktechniek dankt zijn populariteit deels aan de combinatie met show cooking, met name in Japanse restaurants, waarbij de gasten rond de teppan zitten. Inmiddels is de teppanyaki plaat onmisbaar in de oosterse keuken, maar ook in fusionrestaurants die verschillende culinaire stijlen, tradities en technieken combineren, in grillrestaurants en in all-you-can-eat-restaurants. Teppanyaki-gerechten zijn erg gezond. De teppanyaki plaat bereikt een zeer hoge temperatuur. Ingrediënten schroeien daardoor snel dicht en behouden hun kleur, smaak en voedingsstoffen. Gerechten zijn snel gaar en bevatten weinig toegevoegd vet. De gesloten bakplaat maakt het mogelijk behalve de traditionele vis- en vleesgerechten ook kleine ingrediënten te grillen, zoals garnalen of stukjes groente, zodat u uw gasten een rijk gevarieerd menu kunt voorschotelen. De teppanyaki plaat is ook heel geschikt voor thuisgebruik.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.