Hier moet u op letten bij het inrichten van uw horeca keuken!

 

Bent u een startende horecaondernemer, dan komt er natuurlijk heel veel op u af. Er komt heel veel kijken bij het starten van een restaurant of café, van personeel tot de inrichting van de keuken. Horeca Webstore is gelukkig specialist op het gebied van de inrichting van uw horeca keuken en helpt u er graag bij! Daarom leest u in dit artikel precies waar u op moet letten bij het inrichten van uw horeca keuken.

 

Afhankelijk van het soort restaurant

 

Horeca keukens zijn er in alle soorten en maten. Wat voor soort keuken u nodig hebt, welke apparatuur u nodig hebt en wat voor werkruimte u hierin nodig hebt, is voor een groot deel ook erg afhankelijk van het soort restaurant u gaat runnen. Een à la carte restaurant heeft een andere keuken nodig dan een fast food restaurant. Het is dus erg belangrijk dat u uw concept goed uitwerkt en daarbij nadenkt over wat u in de keuken nodig hebt om dit concept ook goed uit te voeren.

 

Waar moet een horeca keuken aan voldoen?

 

Een van de belangrijkste zaken waar een horeca keuken aan moet voldoen, zijn natuurlijk de hygiëne-eisen. Gerechten moeten hygiënisch bereid kunnen worden en op de juiste temperatuur bewaard kunnen worden. De keukeninrichting moet zich natuurlijk lenen om zeer hygiënisch te werken. Creëer voldoende werkruimte om hygiënisch te kunnen werken. Daarnaast moet er gebruik gemaakt worden van materialen die goed en makkelijk schoon te maken zijn. Hierdoor kiezen veel ondernemers voor RVS materialen. Roestvrij staal is namelijk makkelijk schoon te maken, roest uiteraard niet en slijt ook niet.

Hygiëne houdt niet op bij de werkbank en andere inrichting van de keuken. Er moet bijvoorbeeld ook gekozen worden voor een vloer die van ondoordringbaar en niet-absorberend materiaal gemaakt is, zodat schimmels geen kans krijgen. Zorg daarnaast ook voor voldoende sanitaire voorzieningen die makkelijk schoongehouden kunnen worden en voor voldoende gelegenheden om de handen te kunnen wassen. Er zijn ook verschillende meubels en apparaten die bijvoorbeeld contaminatie voorkomen, zoals een RVS wasbak die met de knie bediend kan worden, zodat u de bak nooit met de handen hoeft aan te raken. Houd bij het inrichten van uw horeca keuken dus altijd de HACCP-wetgeving in gedachten en weet goed waar u op moet letten.

 

Tips voor het inrichten van uw horeca keuken

 

Naast dat u natuurlijk goed moet letten op de hygiëne in uw horeca keuken, zijn er nog meer zaken waar u op moet letten bij het inrichten ervan. Het belangrijkste bij het inrichten van uw horeca keuken is natuurlijk de apparatuur die u erin gaat zetten. Koop niet zomaar een koeling, vriezer of vaatwasser; denk hier goed over na en houd daarbij uw werkwijze in gedachte. Is het handiger om koellades te hebben of is een echte koelkast toch praktischer? Zijn er apparaten die u aan kan schaffen om het uw medewerkers gemakkelijker te maken, zoals een groentesnijmachine? Het is belangrijk dat u alles goed uitdenkt voordat u de keuken in gaat richten!

Voorkom deze fouten bij het inrichten van horeca keuken

 

Wanneer u goed nadenkt over het inrichten van uw horeca keuken, kunnen er al een stuk minder fouten ontstaan. Toch zijn er nog wat fouten die onverhoopt kunnen ontstaan. Probeer de volgende fouten te voorkomen bij het inrichten van uw horeca keuken:

 

  • De keuken helemaal volbouwen met apparatuur waardoor er weinig loopruimte over is voor de koks. Dit zorgt voor een inefficiënt werkproces.

  • Verkijk u niet op de koelruimte, liever te veel dan te weinig koelruimte!

  • Zorg ervoor dat er ook voldoende ruimte is om uw materiaal te zetten op een plek dat de veelgebruikte materialen binnen handbereik liggen.

  • Zorg voor een afzuigkap die niet alleen groot genoeg is, maar ook voldoende capaciteit heeft om alle dampen weg te zuigen, zodat uw koks geen last hebben van de rook.

Het is altijd verstandig om u te laten adviseren wanneer u een horeca keuken gaat inrichten. Bij Horeca Webstore kunt u altijd terecht voor advies wanneer u dat nodig heeft! Wij zorgen graag samen met u voor een optimaal ingerichte horeca keuken. Neem voor vragen over onze producten daarom gerust contact met ons op.