Hier moet u op letten bij het aanschaffen van een koeling voor uw horecazaak

In uw keuken wordt het al snel warm door alle fornuizen, ovens en frituurapparaten. Het is daarom erg belangrijk om een goede koeling te hebben, zodat uw producten vers bewaard worden en beschermd worden tegen al die hitte. Er zijn echter heel veel verschillende soorten koelingen. Daarom vertellen wij u graag waar op moet letten bij het aanschaffen van een koeling voor uw horecazaak.

Let op de omgevingstemperatuur bij het kopen van een koeling

De koeling moet natuurlijk goed blijven functioneren, ook in warme ruimtes zoals de keuken van uw horecazaak. Deze omgevingstemperatuur is erg belangrijk wanneer u een koeling aan gaat schaffen. Wanneer het erg warm wordt in uw keuken, heeft de koeling extra stroom nodig om goed te kunnen blijven koelen. Dan heeft u waarschijnlijk een koeling nodig die draait op een aparte aggregaat. Wanneer dit niet nodig is, kunt u ook kiezen voor een koeling met stekker. Echter kan dit alleen in grote keukens want wanneer u kiest voor een stekkerklare koeling moet u ook rekening houden met ruimte voor de condensor die warmte afvoert en ruimte om koude lucht aan te voeren om de compressor te koelen.

Ruimte en capaciteit

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de ruimte in uw keuken. U kunt natuurlijk geen supergrote koeling plaatsen als u daar geen ruimte voor hebt. Wanneer dit echter wel nodig is door een grote hoeveelheid producten die erin moet, moet u gaan kijken naar andere mogelijkheden of het laten maken van een aparte koelcel. De koeling moet de routing in uw keuken niet in de weg staan. Wanneer de koeling de routing verstoort, verstoort dat ook het werk van uw medewerkers. Ze kunnen hierdoor minder efficiënt aan de slag, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Het bepalen van de juiste capaciteit van uw koeling is een uitdaging, maar wel iets waar rekening mee gehouden moet worden. Hoe groot moet uw koeling zijn? Heeft u wellicht ervaring met vorige koelingen of bent u op zoek naar een grotere of juist een kleinere koeling? De apparatuur moet ook vaak geplaatst worden in bestaande ruimtes in de keuken of onder de bar, dus wellicht moeten er meerdere kleine koelingen aangeschaft worden.

Een duurzame koeling aanschaffen

De koeling is voor veel horecaondernemers een vanzelfsprekend apparaat om de keuken. De koeling staat natuurlijk 24 uur per dag aan en dat kost heel veel stroom. Het is wel zo fijn als u dan een enigszins energiezuinige en duurzame koeling in de keuken hebt staan! Ook voor koelingen zijn tegenwoordig energielabels in het leven geroepen. Het energieverbruik van een koelinstallatie moet voldoen aan de nieuwe Europese Ecodesign-richtlijn, waarin staat dat alle professionele koelingen en vrieskasten moeten voldoen aan de minimale eisen van energiezuinigheid. Let goed op deze energielabels, zo kunt u veel besparen op uw energierekening en bent u duurzaam bezig.

Heeft u advies nodig over de juiste koeling voor uw keuken? Horeca Webstore helpt u graag verder! U kunt gemakkelijk online uw koeling bestellen, of voor vragen contact met ons opnemen.