5 punten waar u op moet letten bij het aanschaffen van een glazenspoelmachine

 

In veel Nederlandse horecazaken worden glazen gewoon in spoelbakken gewassen. In principe is daar natuurlijk ook niets mis mee. Echter blijkt uit onderzoek dat het hygiënischer is wanneer glazen afgewassen worden in glazenwasmachines. Wilt u ook graag zo’n machine voor uw horecazaak? Dan is het slim om op een aantal punten te letten. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten machines in verschillende prijsklassen. Wij vertellen u graag waar u op moet letten wanneer u een glazenspoelmachine wilt aanschaffen.

Welke glazenspoelmachine bij uw zaak past is afhankelijk van de gebruiksfrequentie

Er zijn glazenspoelmachines van 600 euro en van 6000 euro. Hoe weet u nu welke goed is voor uw zaak? Dat is voor een groot deel afhankelijk van hoe vaak en hoe veel en glazen gewassen moeten worden. Gaat het om een stuk of 10 wasbeurten per dag, dan is het niet van belang om een high-end machine aan te schaffen. Maar wanneer u veel meer en vaker moet wassen is het slim om een “betere” machine aan te schaffen. Het scheelt natuurlijk ook wat voor glazen u moet wassen. Wanneer u voornamelijk kristallen wijnglazen in huis hebt, heeft u wellicht een betere machine nodig dan wanneer er alleen bierglazen afgewassen hoeven worden. 

Let op het filtersysteem van de machine

De meeste glazenspoelmachines hergebruiken 80% van het water waarmee gewassen wordt, wat betekent dat het steeds met 20% ververst wordt. Het is dan dus wel belangrijk dat er een goede filter in de machine zit, anders gaat u merken dat het water waarmee gewassen wordt niet heel schoon meer is. En met vies water kunt u natuurlijk geen glazen wassen. Echter gaat het bij een glazenspoelmachine natuurlijk wel om vloeibare resten, wat uiteindelijk wel wegspoelt. 

Is er een mogelijkheid tot naspoelen?

Heeft u een café en dus veel bierglazen? Dan heeft u vast ook gehoord dat het wassen van bierglazen met spoelglansmiddel ervoor kan zorgen dat bier doodslaat. Dat wilt u natuurlijk voorkomen en dat is gelukkig ook makkelijk te voorkomen. Kies daarom voor een glazenspoelmachine die de glazen naspoelt met koud water zonder spoelglansmiddel. Hierdoor zal het bier niet meer doodslaan in het glas!

Is de glazenspoelmachine geïsoleerd?

Het is wel zo prettig als uw glazenspoelmachine geïsoleerd is. Goedkopere machines hebben vaak een enkele wand waardoor u het water tegen de wand hoort spuiten en dat kan heel wat lawaai maken. Zeker onhandig wanneer u een open keuken heeft; u wilt natuurlijk niet dat uw gasten hier last van hebben.

Wilt u dat de glazen droog en bruikbaar uit de machine komen?

Het is natuurlijk wel zo handig dat u de glazen die net uit de glazenspoelmachine komen, meteen kunt gebruiken. Gemiddeld duurt een wasbeurt 1,5 tot 2 minuten waarna u glazen nog even na moeten drogen buiten de vaatwasser. Sommige machines hebben ook een eigen droogsysteem, maar dat is niet altijd nodig. Wanneer u namelijk gebruikmaakt van osmosewater, drogen uw glazen streeploos op. 

Hulp nodig bij het kiezen van een glazenspoelmachine?

Wilt u graag een glazenspoelmachine aanschaffen voor uw horecazaak en heeft u toch nog wat vragen of wilt u graag weten welke machine voor uw gebruik het beste is? Neem dan gerust contact met ons op.